Valentina Velicea: „Meseria - brățară de aur”

Cum ai primit prima dată invitația de a participa la această ședință foto?

M-a surprins și m-a entuzismat ideea. Pe lângă faptul că îmi place arta fotografică și fac multe poze, mi-a plăcut enorm idea și povestea prezentată de colega mea Oana (nr. Oana Pandrea – coordinator resurse umane).

Ce așteptări aveai? Ce părere ai despre rezultatul final? Ce au spus prietienii / familia când te-au văzut în această ipostază? 

Sinceră să fiu…mă asteptam să iasă ceva frumos și inedit pentru mine. Rezultatul final a fost un mix de eleganță, simplitate, lumină și căldură. Asta simt eu când privesc imaginile.

Ești o persoană care zâmbește mult, ai o rețetă pentru acest zâmbet?

Îmi place să zâmbesc. Mă bucur de orice moment al zilei și cred că și greutățile pot fi trecute mai ușor cu zâmbetul pe buze. Cred că în interiorul ficărui om există energia de a vedea frumusețea și partea pozitivă a lucrurilor. Ca toată lumea, și eu am momente în care nu prea îmi vine să zâmbesc, dar de obicei trec repede peste astfel de momente .

Ce înseamnă pentru tine meseria pe care o ai (poți să ne povestești puțin despre experiența ta în hotelărie)? Consideri că pasiunea are sens într-o carieră profesională?

Meseria e brățară de aur.

Pot spune că am ales această meserie într-un moment al meu de formare personală și profesională. Eram la început de drum și tot ce am învățat de la echipa Continental Forum Sibiu m-a ajutat la cursul vieții mele de acum. Am avut noroc de colegi care m-au înțeles și mi-au fost alături, au avut răbdare să mă învețe, pentru că nu știam nimic despre ospătărie. În același timp am întâlnit tot felul de tipuri de clinți, am avut parte de mulțumiri dar și de reclamații, am cunoscut efortul fizic, ore de muncă, mulțumirea șefilor. E un cumul interesant și frumos care te m-a ajutat să cresc.

Am văzut ce înseamnă echipa, răbdarea, munca…

Poți să numești persoane care au avut un rol important în cariera ta ? Care ți-au transmis pasiunea pentru această meserie?

Nu pot să vorbesc despre anumite persoane. În ansamblu, mare parte din echipa Conti a avut un rol în cariera și dezvoltarea mea. Colegii din restaurant mi-au fost mai apropiați și am format o echipă pe cinste. În schimb, pot spune că un model pentru mine este chiar directorul Continental Forum Sibiu, dl. Dorel Brisc. El este o dovadă de răbdare, încredere, pozitivism și diplomație și cred că a reușit să pună această amprentă și echipa care o conduce. Ii mulțumesc și pe această cale pentru tot ce a facut pentru mine.

Care sunt ingredientele necesare pentru o zi de muncă reușită?

Hmm…Câteva ingrediente pentru o rețeță reușită ar fi: bunăvoință, răbdare, zâmbet și înțelegere.

Poți să ne dai un moment în care pasiunea pentru ceea ce faci a învins oboseala și epuizarea de la locul de muncă?

Au fost multe astfel de momente. Îmi amintesc cu drag de 2 copii micuți din Brașov care au venit cu părinții în vacanță. Mi-au dăruit mărțișoare de 1 Martie și cele mai dulci cuvinte și zâmbete… Chiar au revenit la Conti și ne-am bucurat de revedere.

Desigur, au fost și momente dificile,  multe ore de muncă,situații la limită, dar în echipă am depășit toate momentele neplăcute.

Din momentul realizării fotografiilor și până în prezent ai schimbat putin traiectoria profesională. Ne poți impărtăși totuși câteva momente pentru care vei rămâne legata de Continental Hotels toată viața? Câteva amintiri plăcute?

Încă mă consider parte a familiei Conti.  Am fost nevoită, ca pentru moment, să iau o pauză, dar încă sunt alături de colegii mei. Au fost multe momente frumoase. Concursurile profesionale mi-au plăcut enorm, am învățat și am acumulat multe informații, și în plus m-am și distrat!

Ne poți spune câteva cuvinte despre tine? Ce pasiuni ai?

Eu sunt Valentina,  ospătăriță,studentă, sunt parte din familia Conti încă din liceu. De obicei sunt cea zâmbăreață și glumeață J

Pasiuni?…Matematica, sportul…Nu de mult timp am început să fac sport și îmi place și  a devenit un stil de viață, cred că ajută foarte mult la starea de spirit, disciplină și evident sănătate.

Exercițiu de imaginație: dacă ai dansatoare ce stil de dans crezi că ți s-ar potrivi?

Dacă aș fi dansatoare…mi s-ar potrivi baletul! Este un stil foarte greu de practicat  care necesită forță, echilibru dar și multă grație. În aceeași măsură îmi plac dansurile latino.


Valentina Velicea, barman la Continental Forum Sibiu, a jucat rolul balerinei în poza lunii iulie a Calendarului 2017 Continental Hotels.

Prin această campanie ne-am dorit să aducem angajații, dar și meseriile dintr-un hotel într-o altă lumină, prin asocieri neasteptate.

Într-un domeniu în care lucrăm cu oameni pentru oameni, pasiunea pentru ceea ce faci este pe primul loc!