Mihaela și Elena – Munca e o joacă când ai pasiune

Mihaela Petcu
– Cameristă la Hello Hotels -  

Cum ai primit invitația de a participa la această ședință foto? Ce părere ai despre rezultatul final?

Am primit invitația cu mari emoții. Am crezut că nu o să reusesc, dar rezultatul a fost extraordinar.

Ești o persoană care zâmbește mult, ai o rețetă pentru acest zâmbet?

Da, sunt o persoană foarte zâmbăreață; nu cred că am o rețetă anume, atât timp cât sunt înconjurată de oameni dragi mie.

Ce te motivează în meseria pe care o ai (poți să ne povestești puțin despre experiența ta în hotelărie)? 

Dacă îți place la nebunie ceea ce faci, trebuie doar să continui. Sunt mai multe de povestit, însă cea mai tare experiență a fost când am plecat în team building anul acesta.

Care sunt ingredientele necesare pentru o zi de muncă reușită? 

Cred ca cele mai bune ingrediente pentru o zi de muncă reușită sunt acele minute până la începerea programului la cafeaua băută împreună cu colegele.

Poți să ne dai un moment în care pasiunea pentru ceea ce faci a învins oboseala și epuizarea de la locul de muncă?  

Da, pasiune sau nebunie – ideea este să faci ca totul să iasă perfect și atunci când vezi rezultatul, nu mai ești obosit sau epuizat.

Ne poți spune câteva cuvinte despre tine? Ce pasiuni ai?

În primul rând, sunt o persoană ambițioasă, sociabilă și mereu pusă pe glume. Pasiunile mele sunt: muzica, pentru că mă relaxează foarte mult, călătoriile, care nu sunt așa dese, dar sunt fantastice. Și mai am o pasiune foarte mare: cusutul goblenului.

Exercițiu de imaginație: dacă ai fi Mos Crăciun ce cadou ai oferi clientului (imaginar) de la camera 217?

Clientului i-aș dărui un coș cu 10 obiecte mici, dar semnificative sărbătorilor.

Elena Șerban
- Cameristă la Grand Hotel Continental -

Cum ai primit prima dată invitația de a participa la această ședință foto? Ce așteptări aveai și ce părere ai despre rezultatul final? 

Am fost încântată să particip la această ședință foto. Am rămas surprinsă să constat că eu am fost cea aleasă pentru acest calendar. Așteptări?! Nu știu dacă aveam așteptări, dar cu siguranță am avut emoții. Mi-a plăcut experiența, iar rezultatul final a fost pe măsura profesionalismului echipei ce s-a ocupat de activitate.

Ce au spus prietienii / familia când te-au văzut în această ipostază?
Prietenii și familia chiar au făcut niște glume pe seama aceasta în privința mea stiindu-mi pasiunea încă de mică, aceea de a poza, însă știu că s-au bucurat pentru mine.

Ești o persoană care zâmbește mult, ai rețetă pentru acest zâmbet? 

Zâmbesc mult, sunt foarte pozitivă și energică pentru că sunt singurele lucruri din lume încă gratuite. Totul este mai frumos și mai ușor având un zâmbet larg pe buze ceea ce binedispune interlocutorul, din câte am observat eu.

Ce te motivează în meseria pe care o ai (poți să ne povestești puțin despre experiența ta în hotelărie?

Am intrat prima dată în hotelărie la vârsta de 18 ani și m-a fascinat la momentul respectiv ce se întâmplă în spatele ușilor „din perete”, așa cum îmi place mie să spun. Au trecut aproape 13 ani de atunci și sunt încă aici. Am întâlnit de-a lungul anilor tot felul de tipologii de oameni și am învățat multe și de la oaspeții cu care am intrat în contact, cât și de la colegii mei din diferite departamente. Îmi place ceea ce fac și fac cu pasiune, sper că se vede asta în munca mea. Drept dovadă, am rămas încă aici, în acest domeniu.

Care sunt ingredientele necesare pentru o zi de muncă reușită?

Din punctul meu de vedere, contează multe lucruri: un „bună dimineața” spus cu zâmbetul pe buze, o bună înțelegere cu cei din jur, însă ține mult de tine ca persoană – dacă faci lucrurile cu pasiune, atunci cu siguranță vei avea o zi de muncă reușită.

Din momentul realizării fotografiilor și până în prezent ai schimbat putin traiectoria profesională. Ne poți impărtăși totuși câteva momente pentru care vei rămâne legata de Continental Hotels toată viața? Câteva amintiri plăcute?

În general eu sunt un om care se atașează de locurile prin care trece. La Grand Hotel Continental au rămas prieteni dragi pe care îi vizitez ori de câte ori am ocazia. Este un hotel mic, dar cu oameni frumoși și de calitate. Ioana de la Resurse umane este o tipă de milioane, Cristina Ionescu o femeie extraordinară (spun asta pentru că îmi e și prietenă foarte bună), Dna. Elena, Gina, dna. Mariana, Mioara, Claudiu și mulți alții și-au lăsat amprenta asupra mea. După cum vedeți eu nu am amintiri plăcute, ci oameni de suflet care îmi aduc aminte cu drag de vremea petrecută acolo.

Ne poți spune câteva cuvinte despre tine? Ce pasiuni ai?

Despre mine? Sunt mamă a două fete, două minuni de care sunt extraordinar de mândră și cu care încerc să petrec cât mai mult timp. Sunt o persoană ambițioasă, sunt caldă, răutăcioasă, sensibilă, în definitiv încerc să fiu un om de calitate și să arăt că ai mei m-au educat frumos, astfel aducându-le cinste.

Ca pasiuni, pot spune că îmi place să merg cu bicicleta în parc, să mă plimb cu rolele, să merg la patinoar, să citesc o carte, dar cel mai mult îmi place să petrec timpul cu fetele mele.

Exercițiu de imaginație: dacă ai fi Moș Crăciun ce cadou ai oferi clientului (imaginar) de la camera 217?

Hmmmm…. i-aș oferi 100000 de zâmbete, un car de voie bună și infinit de fericire.


Mihaela Preda și Elena Șerban s-au jucat în spălătoria de la Grand Hotel Continental pentru poza lunii decembrie a Calendarului 2017 Continental Hotels.

Vezi mai multe poze din culise.

Prin campania „Mai mult decât profesie. Pasiune!” ne-am dorit să aducem angajații, dar și meseriile dintr-un hotel într-o altă lumină, prin asocieri neasteptate.

Într-un domeniu în care lucrăm cu oameni pentru oameni, pasiunea pentru ceea ce faci este pe primul loc!