Nicolae Cazacu: „Energia o obțin din cafea”

Cum ai primit prima dată invitația de a participa la această ședință foto?

Am primit invitația de a participa în cadrul acestui proiect cu foarte mult entuziasm. De la început mi s-a părut o idee extrem de interesantă și mi s-a stârnit curiozitatea față de cum va arăta rezultatul final al campaniei.

Ce așteptări aveai? Ce părere ai despre rezultatul final? Ce au spus prietienii / familia când te-au văzut în această ipostază?

Din punctul meu de vedere, întreaga campanie se bucură de un succes imens, iar rezultatul final pot spune că mi-a depășit așteptările. Având în vedere că am fost prilej de amuzament pentru familie, prieteni și colegi, consider că impactul a fost cât se poate de aproape de cel vizat.

Esti o persoană care zâmbește mult, ai rețetă pentru acest zâmbet?

Da, sunt o persoană optimistă și veselă, iar energia bănuiesc că o obțin în cea mai mare parte din cafea. Restul din micile bucurii sau realizări de zi cu zi.

Ce înseamnă pentru tine meseria pe care o ai? Consideri că pasiunea are sens într-o carieră profesională?

Prin studii, meseria pe care o am este de Economist specializat pe Audit. A fost un drum pe care am pornit încă de la începutul liceului, dar pe parcurs mi-am dat seama că nu îmi oferă ceea ce caut.

Hotelăria este domeniul care îmi oferă dinamismul pe care îl căutam și satisfacția de a mă confrunta cu provocări în fiecare zi. Experiență mea în domeniu este de aproximativ 4 ani, din care 2 ani cumulat în familia Continental. Consider că pasiunea este extrem de importantă în cadrul oricărei meserii. Dacă nu ar exista nu cred că am reuși să excelăm.

Poți să numești persoane care au avut un rol important în cariera ta? Care ți-au transmis pasiunea pentru această meserie?

Pot spune că sunt multe persoane care au avut un rol important pe parcursul întregii cariere, persoane care au contribuit într-o mai mică sau mai mare măsură în luarea deciziilor importante de până acum. Cred că pasiunea poate fi privită că un puzzle, la care fiecare persoană cu care luăm contact contribuie într-o mai mică sau mai mare măsură.

Care sunt ingredientele necesare pentru o zi de muncă reușită?

Nu cred că există anumite ingrediente specifice sau pași de urmat pentru a obține o zi de muncă reușită. Cred că cel mai important este să adopți o atitudine pozitivă, să privești orice provocare cu entuziasm și să fii determinat în obținerea rezultatului vizat. Acestea sunt elementele care ne conduc către reușitele de zi cu zi.

Poți să ne dai un moment în care pasiunea pentru ceea ce faci a învins oboseala și epuizarea de la locul de muncă?

Nu pot puncta un anumit moment. După fiecare eveniment finalizat cu succes, satisfacția personală pe care o am în urma primirii feedback-ului clienților face ca efortul să merite și orice alt sentiment negativ să dispară, inclusiv oboseala.

Ce întâmplare neobișnuită / haioasă, de la locul de muncă, o poți împărtași cu cititorii noștri?

Recent, după cina unui grup mă întorceam către birou. În timp ce coboram scările dintre zona lifturilor și recepție, am zărit cu coada ochiului o umbră neagră pe una din trepte. Când m-am întors către scări, ce să vezi… un șoricel! Timp de câteva secunde am rămas blocat, până am realizat ca defapt era un șoricel de JUCĂRIE, pus acolo de câțiva copii cazați care stăteau pe canapelele din recepție și așteptau să-mi vadă reacția. Când am realizat că este de fapt de jucărie am început să râd, iar copiii bineînțeles că s-au distrat copios.

Poți spune un moment în care ai fost mândru că faci parte din echipa Continental Hotels?

Momentul în care am primit invitația de a participa în cadrul acestei campanii.

Ne poți spune câteva cuvinte despre tine?

Sunt o persoană dinamică și dedicată. Adopt un stil direct și nu cedez ușor în fața provocărilor. Printre pasiuni se numără ieșirile în aer liber, în special la munte și muzica (rock).

Exercițiu de imaginație: dacă ai merge la olimpiada care ar fi sportul la care ai participa (și evident ai ieși învingător)?

Îmi este foarte greu să aleg un sport. Bănuiesc că aș putea să îl depășesc ușor pe Usain Bolt la proba de 100 de metri sprint, în condițiile în care m-aș intersecta cu un șarpe. Nu sunt sigur de direcția în care aș alerga, dar având în vedere datele problemei nu cred că ar mai conta.


Nicolaie Cazacu, Sales Account Manager la Continental Suceava, a jucat rolul culturistului – bagajist în poza lunii august a Calendarului 2017 Continental Hotels.

Prin campania „Mai mult decât profesie. Pasiune!” ne-am dorit să aducem angajații, dar și meseriile dintr-un hotel într-o altă lumină, prin asocieri neasteptate.

Într-un domeniu în care lucrăm cu oameni pentru oameni, pasiunea pentru ceea ce faci este pe primul loc!