Valentina Tomescu: „Zâmbetul, un atu în relația cu ceilalți”

Cum ai primit prima dată invitația de a participa la această ședință foto?

Era o zi frumoasă de toamnă aici la noi în zona Parcului Național „Porțile de Fier”, când domnul director Moraru (n.r. Gabriel Moraru – General Manager la hotel Continental Dr. Tr. Severin), cu entuziasm, mi-a prezentat această oportunitate, pe care am acceptat-o fără să stau prea mult pe gânduri.

Ce așteptări aveai? Ce părere ai despre rezultatul final? Ce au spus prietienii / familia când te-au văzut în această ipostază?

Ținând cont că este vorba de un lanț hotelier foarte cunoscut în țara noastră și cunoscând standardele înalte la care suntem pregătiți să fim aliniați în permanență, așteptările au fost pe măsura rezultatului. Oameni profesioniști, experiență frumoasă marcantă și unică, dar nu în ultimul rând pregătirea în detaliu a acestui moment, m-au făcut să consider că a fost și este un succes. Atât părinții cât și prietenii s-au bucurat și au savurat împreună cu mine cadrul care mă face mândră că sunt din zona Olteniei, dar și faptul că Hotelul Continental din Drobeta Turnu Severin a avut parte de o asemenea reprezentare asumată.

Esti o persoană care zâmbește mult, ai rețetă pentru acest zâmbet?

Zâmbetul este ceea ce numesc eu un atu în relația cu cei din jur. De mic copil am învățat că orice problemă se tratează și se rezolvă cu zâmbetul pe buze. Optimismul mă reprezinta cel mai bine, lucru, pe care l-am înțeles de-a lungul timpului. Și îl transmit, bineînțeles, prin zâmbet.

Ce înseamnă pentru tine meseria pe care o ai? Consideri că pasiunea are sens într-o carieră profesională?

Meseria e brățară de aur, așa cum spune și binecunoscutul proverb. Iar când ai ocazia să înveți de la cei mai buni, atunci nu poți decât să te bucuri de șansa oferită, să te bucuri de competiția cu tine însuți, în speranța ca intr-o zi vei putea să arăți tuturor că ești cel mai bun. Când mă gândesc la pasiunea pentru ceea ce fac, întâi mi se face pielea găină, apoi îmi trec prin cap cei care au avut răbdare și încredere în mine, și care au contribuit decisiv la ceea ce sunt eu astăzi. Este vorba despre dl. Gabriel Moraru și dl. Adrian Scoica.

Poți să numești persoane care au avut un rol important în cariera ta ? Care ți-au transmis pasiunea pentru această meserie?

Primul contact cu această frumoasă meserie l-am avut prin intermediul domnului Adrian Scoica, cel care a văzut potențialul în mine, a avut grijă să-mi împart primele ore de lucru cu cei mai experimentați colegi astfel încât să mă formez  corect și sănătos. Pentru toate acestea, însă, nu am apucat să-i multumesc încă, dar aleg să o fac aici, pentru că vreau să se știe că nu au dispărut încă profesioniștii și mentorii din această tagmă.

Care sunt ingredientele necesare pentru o zi de muncă reușită?

Consider că, pentru ca o zi de muncă să fie reușită, zâmbetul, atenția, perseverența și bagajul bogat de cunoștințe, trebuie să meargă mână-n mână.

Poți să ne dai un moment în care pasiunea pentru ceea ce faci a învins oboseala și epuizarea de la locul de muncă?

Când vine vorba de pasiune, oboseala și epuizarea de la locul de muncă nu reprezintă decât un mic obstacol, pe care adesea obișnuiesc să-l ocolesc prin diferite tertipuri. Cafeaua, buna dispoziție și o alimentație sănătoasă fac ca acest obstacol să fie doar un mic prag în evoluția mea continuă.

Ce întâmplare neobișnuită / haioasă, de la locul de muncă, o poți împărtași cu cititorii noștri?

În meseria asta, fiecare zi pune în cale o întâmplare, pe cât de haioasă, pe atât de neobișnuită. În general, munca cu oamenii îți rezervă felurite surprize, pentru care noi, cei de aici, suntem pregătiți să le facem față și să răspundem „la înălțime”.

Poți spune un moment în care ai fost mândră că faci parte din echipa Continental Hotels?

Sunt mândră că fac parte din acest minunat colectiv ori de câte ori interacționez cu alți colegi din alte unități de alimentație. Constat cu bucurie că aici, la Drobeta Turnu Severin, deși este un orășel de provincie, se continuă tradiția lanțului, aceea de a ține cont de cele mai înalte standarde. Iar asta deoarece suntem pregătiți de cei mai buni în domeniu. Sunt mândră că beneficiez de cele mai bune condiții de lucru în acest boem orășel.

Ne poți spune câteva cuvinte despre tine?

Îmi place să cred despre mine că m-am născut pentru a fi o luptătoare, o autodidactă, o autocritică, o perseverentă și o încăpățânată. În același timp, consider că fiecare om se naște cu un bagaj de calități foarte bun, pe care este dator să „și-l dezvolte” continuu, atât pe plan personal, cât și pe plan profesional.

Exercițiu de imaginație: daca ai fi magician care ar fi combinația pentru un zâmbet perfect?

Dacă ar fi să-l obțin prin magie: aș pune un strop de atmosferă specială, aș introduce puțină energie pozitivă într-un săculeț și aș prepara poțiunea într-un loc cu adevărat special. Sunt de părere că atmosfera, energia pozitivă și locul sunt ingredientele pentru un zâmbet perfect.


Valentina Tomescu, barman la Continental Dr. Tr. Severin, a jucat rolul chimistului în poza lunii iulie a Calendarului 2017 Continental Hotels.

Prin această campanie ne-am dorit să aducem angajații, dar și meseriile dintr-un hotel într-o altă lumină, prin asocieri neasteptate.

Într-un domeniu în care lucrăm cu oameni pentru oameni, pasiunea pentru ceea ce faci este pe primul loc!