Sebastian Cizmaș: „Clienții mi-au dat curaj”

Cum ai primit prima dată invitația de a participa la această ședință foto?

Cu mult interes și curiozitate, dar și cu un sentiment de mulțumire pentru recunoașterea personalității mele și desigur, de ce nu, a carismei. (și zâmbește!)

Ce așteptări aveai? Ce părere ai despre rezultatul final? Ce au spus prietienii / familia când te-au văzut în această ipostază?

Eram nerăbdător să văd o imagine personală într-un alt format. În  final, așteptarea a meritat din plin. Mi-am dat seama că în realitate  această „imagine” are mare legatură cu profesia actuală. Este ușoară – dacă o faci din plăcere, bineînțeles, elegantă, rapidă și te îndeamnă să ai o privire cuprinzătoare, să fii zâmbăreț și fericit.

Soția a surâs și a fost foarte mândră și încântată de reușita acestui proiect. E o amintire pe care o voi păstra în permanență în suflet.

Ce înseamnă pentru tine meseria pe care o ai? Consideri că pasiunea are sens într-o carieră profesională?

Cu siguranță fără pasiune nimic nu se închide cu o reușită. Ca să ai o carieră profesională împlinită, pe lângă cunoștințele de bază și apoi cele de nivel înalt și muncă susținută și continuă, pasiunea și plăcerea de a face ceea ce faci sunt un fel de cireașă de pe tort. Cât despre mine, pot spune că am învățat și am muncit mult.

Dar m-au ajutat și clienții și cunoașterea așteptărilor lor, mi-a dat curaj și atmosfera minunată din echipa din care fac parte.

Iar asta s-a văzut în rezultatele pe care le-am avut, pe care le-am îndeplinit  cu implicare totală și responsabilitate. Este o meserie grea și solicitantă pe alocuri și tind să cred că fără pasiune poți renunța destul de ușor.

Care sunt ingredientele necesare pentru o zi de muncă reușită?

O zi de muncă reușită se reflectă în zâmbetul și mulțumirile din partea clienților. Atitudinea, interesul  și zâmbetul cu care îi aștept sunt recompensate de mulțumirea lor pentru  serviciul prestat de mine în calitate de ospătar.

Poți să ne dai un moment în care pasiunea pentru ceea ce faci a învins oboseala și epuizarea de la locul de muncă?

O perioadă foarte solicitantă și epuizantă, dar frumoasă și plină de satisfacție, în același timp, a fost în perioada relocării hotelului Gaiser (nr. Continental Gaiser, Timișul de Sus, hotelul nu mai face parte din lanțul Continental Hotels). A fost o perioadă când a trebuit să mă implic foarte mult în realizarea obiectivelor și, implicit, la organizarea evenimentelor din acea perioadă.

Poți spune un moment în care ai fost mândru că faci parte din echipa Continental Hotels?

Anul trecut, la petrecerea Stelelor. A fost un eveniment unde Continental i-a sărbătorit și premiat pe cei care au împlinit 25 de ani în companie. Iar eu am fost unul dintre cei care au avut onoarea să îi servească pe invitați și să le ofer serviciile mele la cel mai înalt nivel.

Ce întâmplare neobișnuită / haioasă, de la locul de muncă, o poți împărtași cu cititorii noștri?

Într-o zi, la ieșirea din Hotelul Gaiser m-am întâlnit cu un oaspete neobișnuit și de data aceasta chiar nepoftit – Ursul. Cred că nu am reușit să-i zâmbesc … (acum zâmbește!)

Îți place ceea ce faci (profesional)?

Cu siguranță nu poți atinge excelența într-un domeniu dacă nu îți place ceea ce faci, iar eu tind spre excelență. Deci da, îmi place ceea ce fac.

Ne poți spune cateva cuvinte despre tine?

Am 31  de ani, căsătorit de curând, îmi iubesc mult soția care este alături de mine și mă susține. Sunt o persoană implicată. Mă interesează noutățile, sunt o persoană responsabilă, determinată, căreia îi place să dea curs tuturor provocărilor. În special, acelora care fac parte din zona profesională sau sportivă.

Exercițiu de imaginație: care ar fi rolul tău într-un spectacol de circ?

Magician. Cred că magia poate să fie o realitate.

Și, de ce nu, poate chiar să fiu magician într-o piesă nejucată încă.


Sebastian Cizmaș, ospătar la Continental Tîrgu Mureș, a jucat rolul acrobatului pe monociclu în poza lunii mai a campaniei „Mai mult decât profesie. Pasiune!”.

Prin această campanie ne-am dorit să aducem angajații, dar și meseriile dintr-un hotel într-o altă lumină, prin asocieri neasteptate.

Într-un domeniu în care lucrăm cu oameni pentru oameni, pasiunea pentru ceea ce faci este pe primul loc!