Rodica Matea: „Meseria m-a ales pe mine!“

Cum ai primit prima dată invitația de a participa la această ședință foto?

Cu reticență, însă se pare că a ieșit ceva chiar frumos și interesant.

Ce așteptări aveai? Ce părere ai despre rezultatul final? Ce au spus prietenii / familia când te-au văzut în această ipostază?

Mi-a plăcut foarte mult ce s-a întâmplat acolo, iar familia a fost încântată. Cunoscându-mă, nu se așteptau să particip la o ședință foto. Dar a fost o experiență frumoasă.

Ce înseamnă pentru tine meseria pe care o ai? Consideri că pasiunea are sens într-o carieră profesională?

Pentru mine este meseria perfectă pentru că o fac cu plăcere. Și da, cred că pasiunea are sens și atunci când vine vorba de carieră.

Care sunt ingredientele necesare pentru o zi de muncă reușită?

Dacă te simți bine și împlinit înseamnă că „ingredientele” pe care le-ai folosit sunt perfecte.

Poți să ne dai un moment în care pasiunea pentru ceea ce faci a învins oboseala și epuizarea de la locul de muncă?

Nu chiar… iar asta pentru că sunt multe astfel de momente care, în viziunea mea, au fost momente frumoase, de care îmi aduc aminte cu drag.

Poți spune un moment în care ai fost mândră că faci parte din echipa Continental Hotels?

Și aici au fost foarte multe momente. Un exemplu recent: am fost plecată într-un schimb de experiență în Franța, iar atunci când mi-am făcut prezentarea m-am simțit foarte mândră și emoționată în același timp.

Îți place ceea ce faci (profesional)?

Da, îmi place foarte mult. Consider că meseria mea are un atuu foarte important: acela de a-mi oferi oportunitatea să particip la momentele cele mai importante din viața oamenilor. Nunți, botezuri, aniversări și multe alte astfel de momente speciale.

Ne poți spune câteva cuvinte despre tine?

Lucrez de mai mult de 25 de ani în acest domeniu și aș putea spune că nu eu am ales această meserie, ci ea pe mine. Uitându-mă, însă, în urmă, nu aș schimba nimic.  Îmi place să călătoresc, să descopăr locuri și oameni noi, iubesc florile, muzica și ploile de vară cu tunete și fulgere.

Dacă ai fi un animal, ce ai fi? Dar o pasăre?

Îmi plac fluturii în mod deosebit, urșii Panda și pinguinii, deopotrivă.

Dacă ai fi o prăjitură, ce ai fi? De ce?

Aș fi o prăjitură specială cu multe, multe fructe, delicioasă și căutată pentru ingredientele de calitate din care aș fi realizată.


Rodica Matea, cofetar patiser șef la Tekaffe (Continental Forum Arad), a jucat rolul de ceasornicar în poza lunii martie a campaniei „Mai mult decât profesie. Pasiune!”.

Prin această campanie ne-am dorit să aducem angajații, dar și meseriile dintr-un hotel într-o altă lumină, prin asocieri neasteptate.

Într-un domeniu în care lucrăm cu oameni pentru oameni, pasiunea pentru ceea ce faci este pe primul loc!