Bogdan Manolache: „În bucătărie nu te plictisești“

Ne poți spune câteva cuvinte despre tine?

Bineînțeles. Mă numesc Manolache Bogdan. Am 26 de ani… de experiență în bucătărie, am terminat școala profesională cu specialitatea bucătar și am făcut cursuri de specializare în Franța, Israel, Austria și Olanda. Am reprezentat România la diferite evenimente culturale alături de Ministerul de Externe (zilele internaționale ale României în Polonia, Estonia și Austria).

Îmi plac pescuitul (chiar dacă nu am timpul necesar desfășurări acestei activități) și drumețiile montane. Sunt căsătorit și am doi copii. Cred că fără sprijinul și înțelegerea familiei este destul de greu să profesezi de la un anumit nivel în sus.

Ce înseamnă pentru tine meseria pe care o ai? Consideri că pasiunea are sens într-o carieră profesională?

Meseria pe care o am înseamnă multă muncă, foarte multe ore petrecute în bucătărie, presiune, dar și multe satisfacții. Îmi place foarte mult cea ce fac, iar asta pentru că în fiecare zi am parte de noi provocări și pentru că eu sunt de părere că în bucătărie nu te plictisești niciodată. Nu mă văd făcând altceva. Experiența în Continental a început relativ de curând (2 ani și jumătate) și sunt bucuros că m-am integrat în această echipă formată din oameni care se pricep la ce fac. Adevărați profesioniști.

Poți să ne dai un moment în care pasiunea pentru ceea ce faci a învins oboseala și epuizarea de la locul de muncă?

Nu există un moment anume, la fel cum cred că nu îmi trebuie un motiv anume să fiu mândru că fac parte din această echipă. Așa că, simplul fapt că sunt aici mă face să mă simt bine și foarte încrezător.

Cum ai primit prima dată invitația de a participa la această ședință foto?

Invitația m-a onorat. Chiar m-a onorat.

Ce așteptări aveai? Ce părere ai despre rezultatul final? Ce au spus prietienii / familia când te-au văzut în această ipostază?

Mi-au plăcut tare mult rezultatele. Pozele scot în evidență mediul nostru dinamic de lucru. Și arată principala noastră preocupare: să le oferim oaspeților noștri experiențe cât mai plăcute.

Daca ai fi o leguma sau un fruct, ce ai fi? De ce?

Nu m-am gândit niciodată să mă asociez cu un fruct sau o legumă dar cred că aș alege ceva dulce-acrișor.


Bogdan Manolache, bucătar-șef la restaurantul Mondo (Continental Forum Arad), a jucat rolul unuia dintre arhitecți în poza lunii ianuarie a campaniei „Mai mult decât profesie. Pasiune!”.

Prin această campanie ne-am dorit să aducem angajații, dar și meseriile dintr-un hotel într-o altă lumină, prin asocieri neasteptate.

Într-un domeniu în care lucrăm cu oameni pentru oameni, pasiunea pentru ceea ce faci este pe primul loc!